Bespaar direct op je energierekening!
Huishouden besparen bij ons gemiddel €280 per jaar
Postcode
Huisnr
Personen
+
-
ENERGIEPRIJZEN VERGELIJKEN

De beste energie aanbiedingen

Als je overstapt van energieleverancier dan zijn de energie aanbiedingen over het algemeen de grootste reden om dit te doen. Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks overstappen ervoor zorgt dat je de laagste energierekening hebt. Doordat energieleveranciers nieuwe klanten lokken met speciale energie aanbiedingen kan jij profiteren van de beste kortingen.

Jaarlijks overstappen, de beste energie aanbiedingen

Als je gaat overstappen dan kan je voor verschillende energie aanbiedingen kiezen. Dit is meestal gecombineerd met een vaste looptijd van 1, 3 of 5 jaar. Des de langer het contract, des de hoger de korting. Natuurlijk is dit ook het geval, maar als je dit zal omrekenen naar een jaarlijkse besparing dan is de korting een stuk minder hoog als je zou verwachten. Als we energie vergelijken bereken wij daarom de energieprijzen altijd uit met de korting over de looptijd verspreid. Hieronder een voorbeeld

Een energiecontract met vaste looptijd van 3 jaar en een welkomstkorting van €290 lijkt een groter voordeel als een energiecontract met vaste looptijd van 1 jaar met een welkomstkorting van €150. Toch zal je een grotere besparing kunnen halen als je voor het eenjarige energiecontract kiest. Hierdoor kan je namelijk de twee jaar daarop ook nog een welkomstkorting ontvangen, terwijl dit bij het driejarige energiecontract niet kan. Natuurlijk hebben wij hier nog geen rekening gehouden met de verbruikskosten.

Waarom geven energieleveranciers deze energie aanbiedingen

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is de energiemarkt behoorlijk ontwikkeld. Waar we vroeger een vaste energieleverancier kende, kunnen we tegenwoordig uit verschillende kiezen. Het grote aanbod zorgt uiteindelijk voor scherpe energieprijzen en een betere service. Toch proberen energieleveranciers daarnaast met energie aanbiedingen zich te onderscheiden.  Met een flinke korting, cadeaubon of een gratis tablet zorgen energieleverancier voor nieuwe klanten. Het is dan ook niet zo raar dat juist de aanbieding een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier. In onze energievergelijker verwerken we daarom altijd de aanbieding in de energieprijs zodat jij een goede keuze kan maken.

Pagina als laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2017