Bespaar direct op je energierekening!
Huishouden besparen bij ons gemiddel €280 per jaar
Postcode
Huisnr
Personen
+
-
ENERGIEPRIJZEN VERGELIJKEN

In 3 stappen overstappen van energieleverancier

Energieabonnement.nl helpt je bij het vergelijken van verschillende energieleveranciers zodat jij altijd de beste deal kan sluiten. Met de beste deal kan je al gauw honderden euro’s per jaar besparen en dit is helemaal niet moeilijk! Zo kan je drie eenvoudige stappen al te weten komen welke energieleverancier het beste voor jou is. Dit allemaal kost slechts enkele minuten!

 1. Vul je gegevens in voor een persoonlijk aanbod.
  Om een goede energie vergelijking te doen hebben wij een aantal gegevens nodig. Natuurlijk is je verbruik belangrijk, maar ook je postcode speelt een belangrijke rol om een goede prijsindactie te kunnen doen. Mocht je het verbruik niet weten dan kan je gemakkelijk via onze site het verbruik inschatten. Let wel op dat het bedrag dan wellicht iets kan afwijken, omdat het verbruik nooit 100% overeen zou komen.
 2. Maak keuze uit ons aanbod.
  Zodra al je gegevens bekend zijn, kunnen wij een berekening maken wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is. De energieleverancier welk als goedkoopste naar voren komt, zal bovenaan de lijst worden weergeven. Mocht je het aanbod nog willen aanpassen, omdat je bijvoorbeeld duurzame energie belangrijk vind dan kan dit gemakkelijk door een van onze filters.
 3. Sluit je energiecontract af bij de gekozen energieleverancier.
  Zit er een mooie aanbieding voor jou tussen dan kan je het energiecontract afsluiten bij de betreffende energieleverancier. Dit je gemakkelijk doen door op de aanvragen knop van het energiepakket te klikken. Nu kan je rechtstreeks het betreffende pakket bij de energieleverancier afsluiten. Deze energieleverancier zorgt er ook voor dat je oude energiecontract wordt opgezegd zodat je niets hoeft te doen.

Waar moet je opletten bij het overstappen van energieleverancier?

Eigenlijk zitten er nauwelijks risico’s aan het overstappen van energieleverancier. Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee kan en moet houden

 • Huidige looptijd energiecontract controleren: Als je al een energiecontract hebt afgesloten dan is het mogelijk dat hier een looptijd aan vastzit. Controleer dit voordat je gaat overstappen anders kan het gebeuren dat je oude energieleverancier een opzegvergoeding hiervoor vraagd.
 • Controleer altijd de (welkomst)actie: Wij adviseren altijd om de actie te controleren voordat je daadwerkelijk gaat overstappen. Lees altijd de actievoorwaarde door om bijvoorbeeld te weten wanneer je de korting krijgt of hoe deze verrekend wordt
Pagina als laatst bijgewerkt op: 4 augustus 2017