Bespaar direct op je energierekening!
Huishouden besparen bij ons gemiddel €280 per jaar
Postcode
Huisnr
Personen
+
-
ENERGIEPRIJZEN VERGELIJKEN

Je eerste energiecontract

Bij je eerst huis of appartement komt er een hoop op je af en natuurlijk krijg je ook te maken met een energieleverancier. Je eerst energiecontract uitkiezen klinkt dan ook spannend, maar dit is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld.

Zeker je eerste energiecontract?

Het klinkt misschien raar, maar toch zien we vaker dat mensen toch al een energiecontract op hun naam hebben staan. Een energiecontract is namelijk niet gekoppeld aan het woonadres, maar is echt een persoonlijk contract. Dit betekend dat als je een energiecontract aangaat en je verhuisd je dit energiecontract meeneemt. Kom je uit een studentenwoning, gaan je partner en jij uit elkaar of ga je naar een andere woning? Controleer dan altijd voor de zekerheid of je niet al een lopend energiecontract op je naam hebt staan.

Eerste energiecontract bij bestaande bouw

Heb je een bestaande woning gekocht dan heb je al een hoop moet regelen. Natuurlijk komt hier ook je eerste energiecontract bij kijken, want je wilt niet in het donker zitten. Om snel en eenvoudig een energieleverancier te vinden hebben wij hieronder een stappenplan gemaakt.

  1. Ga naar onze vergelijker en vul daar je gegevens van je nieuwe woning in. Waarschijnlijk weet je niet het verbruik, maar dit kan je gemakkelijk inschatten bij onze vergelijker.
  2. In de resultaten zie je vervolgens de goedkoopst energieleverancier bovenaan staan. Je kan de lijst nog personaliseren door de filters aan de linkerkant te gebruiken.
  3. Heb je een keuze kunnen maken? Ga naar het energiecontract en sluit deze af. Dit kan door op de button te klikken dan kom je op de betreffende pagina van de energieleverancier.
  4. Vul je gegevens in op de pagina van de energieleverancier en zorg dat je deze goed controleert. Je kan hier aangeven vanaf wanneer je de overdracht wilt laten ingaan. Wij raden altijd aan om minimaal twee weken voor de sleuteloverdracht de aanvraag te doen. Dit komt omdat energieleveranciers altijd twee weken bedenktijd moeten geven aan hun klanten. In deze periode mogen klanten namelijk kosteloos van het energiecontract afzien.
  5. De aanvraag word nu in behandeling gezet en na de twee weken bedenktijd afgehandeld.

Eerste energiecontract bij nieuwbouw

Het aanvragen van een energieleverancier bij nieuwbouw is niet ingewikkeld, maar kent een extra stap ten opzichten van de bestaande bouw. Het belangrijkste is om zeker te weten of de projectontwikkelaar van de woning(en) de aanvraag van stroom en gas regelt. Vaak is dit het geval, omdat zij ook stroom en gas nodig hebben bij de bouw. Het voordeel hiervan is dat er al een EAN-code aanwezig is waarmee jij een energiecontract kan aanvragen. Je kan een energieleverancier drie maanden voor de sleuteloverdracht regelen en zal dit minimaal twee weken voor deze tijd moeten regelen.

Pagina als laatst bijgewerkt op: 10 augustus 2017