Bespaar direct op je energierekening!
Huishouden besparen bij ons gemiddel €280 per jaar
Postcode
Huisnr
Personen
+
-
ENERGIEPRIJZEN VERGELIJKEN

Het beste overstapmoment bij een nieuwe energieleverancier

Bij het overstappen van energieleverancier valt jaarlijks een hoop geld te besparen. Het is dan ook niet zo gek dat veel consumenten dit goed in de gaten houden om die jaarlijkse besparing optimaal te gebruiken. Bij het wisselen van energieleverancier is het wel belangrijk om dit op het juiste moment te doen. Wij leggen uit wat het juiste overstapmoment is en hoe jij zoveel mogelijk kan besparen!

Nooit eerder overgestapt van energieleverancier?

Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan is de kans groot dat je een contract voor onbepaalde tijd hebt. Het voordeel hiervan is dat je binnen 30 dagen zonder probleem kan overstappen. De nieuwe energieleverancier zal de gehele overstap regelen en zegt hierbij dus ook je oude energiecontract op! Overstappen van energieleverancier is dus echt zo gemakkelijk

Vaker overgestapt van energieleverancier?

Veel consumenten stappen steeds vaker over en de kans is dan ook groot dat jij wel eens eerder bent overgestapt. Vaak sluit je hierbij een contract voor bepaalde tijd af. Dit kan een aantal jaar zijn en in de meeste gevallen zal dit 1 of 3 jaar zijn. Loopt dit contract binnen 2 maanden af dan kan je zonder problemen overstappen van energieleverancier. Hierbij zal de nieuwe energieleverancier wachten tot de datum van je oude energiecontract is verlopen en daarna direct het contract opzeggen en je nieuwe contract in laten gaan. Hierdoor lopen de twee contracten precies in elkaar over en zit je niet met overige kosten.

Overstappen ondanks het oude energiecontract nog langer dan twee maanden loopt

Als je wilt overstappen met een vast energiecontract dan dient deze nog maximaal twee maanden te lopen. Is dit niet het geval, maar wil je toch overstappen van energieleverancier dan kan de oude energieleverancier hier een opzegvoergoeding in rekening voor brengen. Voor contracten met overgebleven looptijd zal dit €50,- euro per product zijn. Neem je stroom & gas af dan zal de opzegvergoeding maximaal €100,- zijn.

Overstappen in zomer of winter maakt verschil

Maandelijks betaal je een gemiddeld bedrag zodat je het gehele jaar hetzelfde bedrag betaald. Dit is gedaan omdat je in de winter een stuk meer verbruikt als in de zomer. Om ervoor te zorgen dat je niet in de winter erg hoge rekeningen krijgt is er een termijnbedrag welke je elke maand betaald.

Mocht je willen overstappen in de winter en heb je jouw eindafrekening al gehad dan is de kans vrij groot dat je moet bijbetalen. Natuurlijk geldt de omgekeerde weg voor de zomer. Uiteindelijk maakt het niet uit, want je bent net zoveel geld kwijt als anders. Toch waarschuwen wij onze klanten hier wel voor. Stap je over in de winter en heb je al een jaarafrekening ontvangen dan is de kans groot dat je moet bijbetalen!

Pagina als laatst bijgewerkt op: 11 augustus 2017